Voorbij het eigen gelijk
 
 
avatar
   
Sport

Mollema soleert naar ritzege in Tour

Tags: ,

LE-PUY-EN-VELAY (ANP) - Bauke Mollema heeft zondag de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Nederlander van Trek-Segafredo ontsnapte op een kleine 30 kilometer van de streep in Le-Puy-en-Velay uit een kopgroep en hield de vier overgebleven achtervolgers net achter zich.

De Italiaan Diego Ulissi finishte op een kleine 20 seconden als tweede, voor de Fransman Tony Gallopin en de Sloveen Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo. Warren Barguil, die weer veel punten voor het bergklassement veroverde, werd vijfde. Mollema won in 2013 al eens een etappe in de Ronde van Spanje.

De groep met favorieten voor het klassement kwam pas ruim zes minuten na Mollema binnen. De Brit Chris Froome blijft in het geel.

Maandag is de tweede rustdag.

 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.