TPOok!

 
avatar
   
Sport

Mollema soleert naar ritzege in Tour

Tags: ,

LE-PUY-EN-VELAY (ANP) – Bauke Mollema heeft zondag de vijftiende etappe van de Tour de France gewonnen. De Nederlander van Trek-Segafredo ontsnapte op een kleine 30 kilometer van de streep in Le-Puy-en-Velay uit een kopgroep en hield de vier overgebleven achtervolgers net achter zich.

De Italiaan Diego Ulissi finishte op een kleine 20 seconden als tweede, voor de Fransman Tony Gallopin en de Sloveen Primoz Roglic van LottoNL-Jumbo. Warren Barguil, die weer veel punten voor het bergklassement veroverde, werd vijfde. Mollema won in 2013 al eens een etappe in de Ronde van Spanje.

De groep met favorieten voor het klassement kwam pas ruim zes minuten na Mollema binnen. De Brit Chris Froome blijft in het geel.

Maandag is de tweede rustdag.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.