TPOok!

 
avatar
   
Sport

Verstappen over vierde plek: maximale punten

Tags: ,

SILVERSTONE (ANP) – Zijn auto was niet snel genoeg, mopperde Max Verstappen na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hij kon om die reden leven met zijn vierde positie op circuit Silverstone. ,,Niet snel genoeg, wel maximale punten'', zei de Nederlandse coureur van Red Bull bij Ziggo Sport.

Twee ronden voor het einde leek er nog meer in te zitten, toen de voor hem rijdende Ferrari's van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel vanwege compleet versleten banden noodgedwongen een late pitsstop maakten. Verstappens banden waren echter ook op. ,,Ik zag dat Kimi pitte en wilde wel doorrijden, maar het team wilde op safe gaan en riep me binnen'', zei hij. Verstappen ging ondanks die bandenstop nog wel Vettel voorbij, maar kon Räikkönen niet meer van het podium stoten.

De Limburger was wel te spreken over zijn gevecht met Vettel in het eerste deel van de race. De Duitser zag tot twee keer toe een inhaalpoging mislukken. ,,Ik was langzamer en moest met hand en tand mijn positie verdedigen. Er brak gelukkig niks af van de auto'', zei Verstappen.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.