TPOok!

 
avatar
   
Sport

Bertens duikelt op wereldranglijst

Tags: ,

LONDEN (ANP) – Tennisster Kiki Bertens heeft een vrije val gemaakt op de wereldranglijst bij de vrouwen. De Wateringse is op de ranking van maandag elf plaatsen gekelderd, van de 24e naar de 35e positie. Bertens raakte de nodige punten kwijt door een matig optreden op Wimbledon, waar ze in de eerste ronde al werd uitgeschakeld.

Richèl Hogenkamp was weliswaar ook na één ronde in het enkelspel klaar op Wimbledon, maar zij klom vijf posities en maakt op de 99e plek deel uit van de beste honderd van de wereld.

De Tsjechische Karolina Pliskova is de nieuwe nummer één. Ze lost de Duitse Angelique Kerber af, die zakte naar drie. De Roemeense Simona Halep handhaafde zich op de tweede plaats. De Spaanse winnares van Wimbledon Garbiñe Muguruza steeg van vijftien naar vijf.

Robin Haase, die er ook al in de eerste ronde van het Londense grand slam uit vloog, moest eveneens posities inleveren op de mondiale ranglijst. De Haagse tennisser zakte van de 38e naar de 42e positie. De Schot Andy Murray voert nog altijd de lijst aan, voor de Spanjaard Rafael Nadal. De Zwitser Roger Federer, die zondag voor de achtste keer Wimbledon won, klom van de vijfde naar de derde plaats.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.