TPOok!

 
avatar
   
Sport

Bottas vrijwel zeker langer bij Mercedes

Tags: ,

SILVERSTONE (ANP) – De Finse autocoureur Valtteri Bottas rijdt de komende seizoenen zo goed als zeker ook voor de Formule 1-stal van Mercedes. Contractverlenging is ,,bijna een formaliteit'', zei teambaas Toto Wolff na de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone, waar Bottas startte vanaf de negende plek en als tweede finishte achter teamgenoot Lewis Hamilton.

De gesprekken over een nieuw contract beginnen vermoedelijk na de Grand Prix van Hongarije, over twee weken. Volgens Wolff is de insteek dan een contract voor meerdere jaren. ,,Het gaat niet alleen om 2018. We kijken verder vooruit, ook naar 2019 en 2020. We bespreken de mogelijkheden, maar ook de risico's.''

Bottas is bezig aan zijn eerste jaar voor Mercedes. Hij werd in de winter aangetrokken als opvolger van de Duitser Nico Rosberg, die kort na het behalen van de wereldtitel afscheid nam. Bottas heeft inmiddels twee grands prix gewonnen en staat in het kampioenschap derde op 23 punten achterstand van leider Sebastian Vettel.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.