TPOok!

 
avatar
   
Sport

Froome: Tour nu winnen grootste uitdaging ooit

Tags: ,

LE-PUY-EN-VELAY (ANP) – Het voor de vierde keer winnen van de Tour de France noemt Chris Froome de grootste uitdaging uit zijn loopbaan. Dat zei de Britse geletruidrager van Team Sky op de tweede rustdag in Le-Puy-en-Velay. Froome was de afgelopen twee jaar oppermachtig maar wordt nu op de hielen gezeten door met name Fabio Aru, Romain Bardet en Rigoberto Urán. ,,Met een halve minuut voorsprong vlak voor de tijdrit in Marseille zal ik er niet gerust op zijn", zei Froome maandag.

De Italiaan Aru staat op 18 seconden, thuisrijder Bardet op 23 tellen, de Colombiaan Uran op 29 seconden. Vanaf woensdag gaat de Tourkaravaan de Alpen in. ,,Ik wist dat het een spannende Tour zou worden, dat het om seconden zou gaan", aldus Froome. ,,Dat geeft stress, uiteraard. Dit zal de grootste uitdaging zijn in mijn carrière, mijn meest zware Tour om te winnen.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.