Sport

Fysieke problemen breken Aru op

21-07-2017 12:17

EMBRUN (ANP) – Fabio Aru was maandag op de rustdag nog optimistisch gestemd over zijn winstkansen in de Ronde van Frankrijk. De Italiaanse wielrenner kwam woensdag en donderdag de twee etappes door de Alpen echter slecht door. De coureur van Astana begint vrijdag in Embrun als nummer vijf aan de negentiende rit, op bijna 2 minuten van geletruidrager Chris Froome.

Aru noemt de vijfde plek in de Tour niet slecht, maar geeft toe dat hij dit jaar hogere verwachtingen had bij het begin van het Franse wielerspektakel. Fysieke problemen hebben hem echter opgebroken, vertelde hij tegen cyclingnews.com. ,,Nadat ik mijn gele trui zaterdag verloor, heb ik enkele moeilijke dagen gehad. Ik voelde me niet zo goed", zei Aru.

De 27-jarige Italiaan bevestigde dat hij met bronchitis kampte. ,,Fysieke problemen horen nu eenmaal bij deze sport, zeker aan het einde van de Tour. Dat moet je accepteren.''

De negentiende etappe start vrijdagmiddag om 12.30 uur. De rit richting Salon-de-Provence is over 222 kilometer de langste in deze Tour.