Sport

Volleybalsters buigen ook voor Brazilië

21-07-2017 22:28

CUIABÁ (ANP) – De Nederlandse volleybalsters hebben in het derde speelweekeinde van de World Grand Prix de tweede nederlaag geleden. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison ging vrijdag in de Braziliaanse stad Cuiabá ook onderuit tegen de thuisploeg: 25-17 25-14 18-25 25-19. Een dag eerder had Oranje ook al met 3-1 verloren van de Verenigde Staten.

De Braziliaanse volleybalsters behoren al jarenlang tot de wereldtop. Tegen Oranje bleek vooral het blok van Adenizia Da Silva goud waard. Brazilië hield in de eerste twee sets steevast een kleine voorsprong en bouwde die naar het einde van de set uit.

In de derde set liep de Braziliaanse ploeg uit naar 8-4 en leek Nederland te buigen. De speelsters van Morrison toonden echter veerkracht, knokten zich terug en pakten de set met 25-18. Een ruime achterstand in de vierde set kon Oranje echter niet meer goedmaken.