Sport

Olympische zwemkampioenen naar Eindhoven

22-07-2017 00:21

EINDHOVEN (ANP) – Heel wat olympische zwemkampioenen komen volgende maand naar Eindhoven voor de wereldbekerwedstrijden kortebaan. De organisatie van het evenement, op 11 en 12 augustus in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion, presenteerde vrijdag een indrukwekkende lijst namen. Zo komen onder anderen Katinka Hosszú, Sarah Sjöström, Chad le Clos, Cameron van der Burgh, de Australische zussen Cate en Bronte Campbell, Mireia Belmonte, Federica Pellegrini, en Kyle Chalmers naar Eindhoven.

Chalmers pakte vorig jaar bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro het goud op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag. Bij de negentienjarige Australiër werd eerder dit jaar een aandoening aangetroffen die ervoor zorgt dat hij een extreem snelle hartslag heeft, wat leidt tot hartkloppingen. Chalmers moest een operatie ondergaan en mist zodoende de WK van komende week in Boedapest. Hij viert in Eindhoven zijn rentree.

De volledige Nederlandse WK-selectie doet ook mee, inclusief Ranomi Kromowidjojo en haar vriend Ferry Weertman, die deze week de wereldtitel in het open water (10 kilometer) veroverde.