TPOok!

 
avatar
   
Sport

Boom biedt excuses aan voor gebaren na zege

Tags: ,

RIEMST (ANP) – Lars Boom heeft spijt van de gebaren die hij vrijdag maakte na zijn etappezege in de Binckbank Tour in Sittard. De renner van LottoNL-Jumbo uitte onder meer met een zogenoemd 'fuck you'-gebaar zijn woede. Na afloop wilde hij niet vertellen voor wie het gebaar bedoeld was, maar zaterdag werd duidelijk dat hij zich zo gedroeg uit frustratie dat hij geen deel uitmaakt van de ploeg die deze maand van start gaat in de Vuelta.

,,Het is ongepast en betreurenswaardig'', zei Boom zaterdag via het Twitterkanaal van LottoNL-Jumbo voor de start van de zesde rit van Riemst naar Houffalize.

De internationale wielrenunie UCI kon het gebaar van Boom niet waarderen. Hij kreeg een boete van 1000 Zwitserse francs, zo'n 880 euro, wegens 'incorrect gedrag bij het overschrijden van de aankomstlijn'.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.