TPOok!

 
avatar
   
Sport

Chaos troef voor start van estafettevrouwen

Tags: ,

LONDEN (ANP) – Het Nederlandse vrouwenestafetteteam was vlak voor de start van de finale op de 4×100 meter bij de WK atletiek nog bezig met administratieve rompslomp. ,,Het was chaos'', zei Dafne Schippers tegen de NOS na de race.

Toen duidelijk werd dat starter Madiea Ghafoor last had van haar kuit en vervangen moest worden door Tessa van Schagen, wilde Oranje ook de volgorde aanpassen. Schippers: ,,We waren daar tot heel kort voor de race nog mee bezig. We wilden in dezelfde volgorde lopen als op het Europees kampioenschap vorig jaar. Een andere naam mag dus wel, maar de volgorde veranderen kennelijk niet.''

Het leidde tot lichte paniek in de ploeg, gaven de sprintsters aan. Een achtste plaats was het resultaat. ,,De wissels konden scherper'', zei Naomi Sedney. Jamile Samuel, die de race afmaakte: ,,Ik ben chagrijnig met een randje van tevredenheid.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.