Nog

tot 30 januari

avatar
   
Sport

Farah neemt afscheid met zilver op 5000 meter

Tags: ,

LONDEN (ANP) – De Britse hardloopheld Mo Farah heeft zijn afscheid van de atletiekbaan niet kunnen opluisteren met een gouden medaille op de 5000 meter bij de WK atletiek in Londen. De 34-jarige atleet moest in het uitverkochte Olympisch Stadion genoegen nemen met zilver. De Ethiopiër Muktar Edris onttroonde Farah, die op zes wereldtitels blijft staan. Eerder op het toernooi won hij wel de 10.000 meter.

Farah miste op de 5000 het eindschot waarmee hij de laatste jaren oppermachtig was en vier keer achtereen op de grote kampioenschappen de moeilijke dubbel 5000 en 10.000 won (de WK’s van 2013 en 2015 en de Olympische Spelen van 2012 en 2016). Hij lag zelfs even in vierde positie in de slotronde, maar met een uiterste krachtsinspanning schoof hij nog door naar de tweede plaats. Edris was echter niet meer in te halen; hij won in 13.32,79.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.