TPOok!

 
avatar
   
Sport

Mannenteam uitgeschakeld op 4×100 estafette

Tags: ,

LONDEN (ANP) – Het Nederlandse mannenestafetteteam heeft de finale van de 4×100 meter bij de WK atletiek in Londen niet gehaald. Het kwartet, met Giovanni Codrington, Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia en Taymir Burnet, eindigde als zesde in de serie in een tijd van 38,66. Die klassering was niet genoeg voor een plek in de finale.

De Nederlandse sprintploeg miste de geblesseerde Churandy Martina. Desondanks liep het team in het Olympisch Stadion een beste seizoenstijd. De elfde plek was na twee series de eindklassering.

De favoriete teams van de Verenigde Staten en Jamaica plaatsten zich wel voor de finale. Het stadion ging weer even helemaal uit zijn dak toen Usain Bolt voor de Jamaicaanse ploeg in de baan kwam. Hij was de slotloper en loodste zijn team naar de derde tijd (37,95). Bolt loopt zaterdagavond in de finale zijn allerlaatste race. Hij neemt afscheid met acht olympische sprintttitels en elf wereldtitels.

Het begeerde goud op de 100 meter moest Bolt laten aan de Amerikaan Justin Gatlin. Die kwam eveneens in de series in actie en zette met zijn drie ploeggenoten de beste tijd op de klok (37,70).

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.