TPOok!

 
avatar
   
Sport

Sintnicolaas staakt tienkamp met blessure

Tags: ,

LONDEN (ANP) – Eelco Sintnicolaas heeft na zeven onderdelen de tienkamp gestaakt bij de WK in Londen. De voormalig Europees kampioen indoor liep bij het zesde onderdeel, de 110 meter horden, een hamstringblessure op. Hij maakte het discuswerpen nog af, maar voelde daarna bij wat oefensprintjes te veel pijn om aan het polsstokhoogspringen te kunnen beginnen. De allrounder uit Apeldoorn draaide al een stroeve wedstrijd en stond in de tussenstand niet bij de beste tien.

Sintnicolaas (30) kende de afgelopen jaren al veel blessureleed en nadat vorig jaar ook nog eens Spelen van Rio op een mislukking uitdraaiden, zag hij het een tijdje niet meer zitten. Hij nam een lange pauze en klom op eigen kracht uit het dal. Het verrassende resultaat was eind mei in Götzis een Nederlands record van 8539 punten.

De allrounder uit Apeldoorn was om die reden met een goed gevoel afgereisd naar de WK, maar in Londen wilde het lichaam wederom niet meewerken. Met een kramperig gevoel in de kuit en pijn aan knie en enkel werkte hij de eerste vijf onderdelen op vrijdag af.

Sintnicolaas begon ondanks zijn matige eerste dag vol goede moed aan de tweede helft van de tienkamp. ,,Ik voelde me best goed vanmorgen. De pijntjes waren onder controle. Op de horden schoot het toch in mijn hamstring, een scheurtje of zo. Al met al blijft het jammer. Ik was in vorm en dan is het frustrerend dat het er niet uit komt. Ik heb ook wel een traantje gelaten, maar weet ook dat dit bij topsport hoort. Het is even een klap in mijn gezicht, maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Mijn seizoen was al geslaagd met met mij record in Götzis en ik had dit WK voor mezelf niet zo groot gemaakt. Het was meer een toetje, helaas is het een smerig toetje geworden.’’

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.