Sport

Hoosbui legt openingswedstrijd EK hockey stil

18-08-2017 21:31

AMSTERDAM (ANP) – Noodweer heeft vrijdag voor een flinke onderbreking gezorgd in de openingswedstrijd van het EK in Amsterdam tussen de hockeysters van Nederland en Spanje. Een enorme hoosbui trok over het Wagenerstadion en dat leidde er al tijdens het derde kwart toe dat veel toeschouwers de tribunes verlieten om een droog onderkomen te zoeken. Tijdens het laatste kwart besloot de scheidsrechter de wedstrijd stil te leggen omdat het ook begon te onweren.

Op advies van de politie besloot de toernooiorganisatie zelfs om drie van de vier tribunes in het stadion te ontruimen. De supporters werd verzocht om een veilige plek op te zoeken. Alleen de toeschouwers op de overdekte hoofdtribune mochten blijven zitten.

De hockeyfans hadden Lidewij Welten tijdens het tweede kwart de score zien openen met haar vijftigste doelpunt voor Oranje. Even later tikte Frédérique Matla de 2-0 binnen, na een flitsende actie van Welten. Vlak voor het verstrijken van de derde periode, toen de regen al met bakken uit de hemel kwam en veel fans de tribunes verlieten, produceerde Spanje de aansluitingstreffer.

De Nederlandse ploeg van bondscoach Alyson Annan herstelde in het laatste kwart de marge van twee doelpunten. Weer was de actie van Welten en het afmaken van Matla. Ondertussen begon het te flitsen boven het Wagenerstadion en besloot de scheidsrechter het duel stil te leggen.