Sport

Lampaert blijft sprinters voor in Vuelta

20-08-2017 17:38

GRUISSAN (ANP) – Yves Lampaert heeft voor een verrassing gezorgd door de tweede etappe van de Ronde van Spanje te winnen. De Belgische coureur van Quick-Step ging op 2 kilometer voor de eindstreep ervandoor en bleef de sprinters nipt voor. Ploeggenoot Matteo Trentin sprintte naar de tweede plaats in het Franse Gruissan, nog voor Adam Blythe van Aqua Blue Sport.

Lampaert neemt ook de rode leiderstrui over van Rohan Dennis van BMC. Quick-Step werd zaterdag bij de ploegentijdrit tweede op 6 seconden achter BMC. Beste Nederlander in het algemeen klassement is Wilco Kelderman van Sunweb op de achtste plaats.

De ruim 203 kilometer lange etappe van Nîmes naar Gruissan was erg vlak en de verwachte grote waaiers bleven uit. Onderweg pakte de Italiaanse sprinter Daniel Oss van BMC enkele bonificatieseconden en nam daarom virtueel de rode leiderstrui over van zijn teamgenoot Dennis. Het zenuwachtige peloton hield de gelederen gesloten en reed in hoog tempo naar Gruissan. In de laatste kilometers kon de Belgisch kampioen tijdrijden een sprongetje maken en hield knap stand. Omdat Oss slechts achtste werd pakte Lampaert voldoende bonificatieseconden om de Italiaan in te halen.

Pyreneeën

Lampaert start maandag in het rood met een voorsprong van 1 seconde op Trentin en 3 seconden op Oss. Dennis zakte naar de zesde plaats met een achterstand van 17 seconden.

Maandag trekt het peloton de Pyreneeën in. De derde etappe is 158,5 kilometer lang van Prades Conflent Canigo naar Andorra la Vella. Onderweg staan drie colletjes op het programma. Twee van de eerste en een van de tweede categorie.