Sport

Rossi doet Van der Mark versteld staan

22-09-2017 11:34

ALCAÑIZ (ANP) – De Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi heeft zijn eerste kilometers gemaakt op het circuit in Alcañiz voor de Grote Prijs van Aragón. De Yamaha-coureur, die drie weken geleden een dubbele beenbreuk opliep bij een val, parkeerde na acht trainingsrondjes op de gedeeltelijk natte baan zijn machine in de pitbox. De negenvoudige wereldkampioen maakte een redelijk fitte indruk, maar deed het met de achttiende tijd nog wel rustig aan.

Rossi kreeg donderdag van artsen toestemming om komend weekeinde mee te doen in Spanje. Dat betekende dat Michael van der Mark in principe zijn debuut in de MotoGP moest uitstellen. Het fabrieksteam van Yamaha had de 24-jarige Nederlander vorige week aangewezen als vervanger van Rossi, die echter veel sneller dan verwacht weer terug op de motor is geklommen.

Van der Mark blijft in Alcañiz wel 'stand-by', mocht het toch niet gaan met de 38-jarige Italiaan. ,,Het is ongelooflijk dat hij na al die jaren nog elk weekeinde rijden wil'', liet de Zuid-Hollandse motorcoureur vol bewondering weten. Hij rijdt normaal in het WK Superbike.