Sport

Viñales op pole, herstelde Rossi derde

23-09-2017 15:17

ALCAÑIZ (ANP) – Motorcoureur Maverick Viñales heeft de poleposition veroverd bij de Grote Prijs van Aragón. De Spaanse Yamaha-rijder klokte met 1.47,635 de snelste tijd en bleef daarmee zijn landgenoot Jorge Lorenzo (Ducati) en zijn teamgenoot Valentino Rossi voor.

Rossi maakt in Spanje een supersnelle comeback, nadat hij op 1 september zijn rechterbeen op twee plaatsen had gebroken. De Italiaan kreeg donderdag nadat hij de medische testen had doorstaan groen licht om mee te doen. De negenvoudig wereldkampioen zette in de slotfase even de snelste tijd neer, maar daar dook zijn teamgenoot bij Yamaha vervolgens weer onder.

,,Het is heel belangrijk om vanaf de eerste startrij te starten. Ik moet nu afwachten hoe ik het tijdens de race kan volhouden'', zei Rossi na zijn sensationele comeback. Hij bedankte vervolgens de artsen die hem behandeld hadden.

Onderuit

Marc Márquez ging in de laatste fase van de kwalificatie onderuit en kon geen nieuwe tijd meer neerzetten. Hij moest genoegen en nemen met de vijfde plaats.

Bo Bendsneyder start zondag vanaf de twintigste positie in de Moto3-klasse. De Nederlandse KTM-rijder wist zich in de slotfase van de kwalificatierace op het circuit van Alcañiz slechts met een kleine marge te verbeteren en zakte met zijn tijd van de 1.59,505 van de zestiende naar de twintigste positie. De Spanjaard Jorge Martin veroverde de poleposition in een tijd van 1.58.067.