Sport

Verstappen staat voor inhaalrace in Texas

22-10-2017 07:14

AUSTIN (ANP) – Max Verstappen staat zondag in de Grote Prijs van de Verenigde Staten voor een inhaalrace. De Nederlandse coureur in de Formule 1 start vanuit de achterhoede, een gevolg van de aanpassingen aan zijn bolide. De monteurs van Red Bull installeerden al voor de zesde keer dit seizoen een nieuwe motor en turbo-aandrijver in de auto van Verstappen, terwijl deze onderdelen maar vier keer gewisseld mogen worden. Het leverde Verstappen een gridstraf van vijftien plekken op.

De twintigjarige coureur zette zaterdag in de kwalificatie de zesde tijd neer, ruim een halve seconde langzamer dan de Brit Lewis Hamilton die voor de elfde keer dit seizoen poleposition veroverde. Omdat een aantal andere coureurs vanwege aanpassingen aan hun bolides ook naar achteren moeten op de startopstelling, vertrekt Verstappen vermoedelijk vanaf de achttiende plek.

Hamilton kan in Texas al zijn vierde wereldtitel in de Formule 1 binnenhalen. De Brit heeft 59 punten voorsprong op Sebastian Vettel. De Duitser van Ferrari staat naast hem op de voorste startrij.