Sport

Wehrlein vecht om zitje Formule 1

09-11-2017 14:54

São Paulo (ANP/DPA) – De toekomst van de Duitse autocoureur Pascal Wehrlein in de Formule 1 is zeer onzeker. Hij heeft nog geen zitje voor 2018. Zijn huidige team Sauber heeft reeds te kennen gegeven niet met hem door te gaan volgend jaar. Het enige andere team waar hij nog een kans maakt is Williams, waar hij eventueel de scheidende Braziliaan Felipe Massa kan opvolgen.

,,Ik ben heel slecht in voorspellen'', zei de 23-jarige Wehrlein in het Braziliaanse São Paulo, waar dit weekeinde de voorlaatste race van het jaar wordt verreden. Williams heeft diverse opties voor het tweede stoeltje, onder wie Robert Kubica. De Pool heeft al getest voor de Britse renstal en is erop gebrand zijn rentree te maken nadat een zwaar rally-ongeval in 2011 een abrupt afscheid van de Formule 1 betekende.

Wehrlein, afkomstig uit het opleidingsteam van Mercedes, moet het van zijn racekunsten hebben. ,,Als je geen sponsors hebt, is het tegenwoordig onmogelijk een stoeltje te verkrijgen. Als mijn familie nou 5 of 10 miljoen euro kon betalen, dan zat ik goed. Helaas is dat niet het geval.''