TPOok!

 
avatar
   
Sport

Japan verslaat Nederland met toptijd

Tags: ,

HEERENVEEN (ANP) – Het Nederlands vrouwenteam heeft bij de wereldbeker schaatsen in Heerenveen voorrang moeten verlenen aan Japan op de ploegachtervolging. De Aziatische formatie, onder leiding van de Nederlandse coach Johan de Wit, zegevierde in Thialf in een unieke tijd: 2.55,77. Daarmee verbeterde de Japanse ploeg het wereldrecord dat met 2.55,79 al bijna acht jaar op naam stond van Canada en op de hooggelegen ijsbaan in Calgary werd gereden.

Nederland, dat in de zesde en laatste rit tegen Japan uitkwam, moest op ruime afstand genoegen nemen met zilver (2.59,06). Het brons was voor Canada in 3.00,65.

Namens Nederland, olympisch en wereldkampioen op dit onderdeel, verschenen Ireen Wüst, Jorien ter Mors en Antoinette de Jong in de baan. Voor Japan kwamen Miho Takagi, Ayano Sato en Nana Takagi in actie.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.