Sport

Celtics zetten zegereeks voort

11-11-2017 09:08

BOSTON (ANP) – De basketballers van Boston Celtics hebben hun elfde zege op rij geboekt in de Amerikaanse NBA, maar de overwinning van 90-87 op Charlotte Hornets kwam niet eenvoudig tot stand.

De Celtics moesten na amper twee minuten spelen een zware tegenvaller incasseren. Aanwinst Kyrie Irving kreeg van ploeggenoot Aron Baynes per ongeluk een elleboog tegen zijn hoofd en moest met vermoedelijk een hersenschudding het veld verlaten.

Het duurde even voordat de ploeg uit Boston die klap te boven was. De Hornets namen een voorsprong van 18 punten en pas in het derde kwart begon de thuisploeg terug te krabbelen. In het vierde kwart zetten de Celtics alsnog het duel naar hun hand. Shane Larkin en Jayson Tatum waren de topschutters bij de winnende ploeg met ieder 18 punten.