Sport

Het gelul van nieuwe trainers

25-07-2011 15:53

Goed. Nieuwe trainers kunnen natuurlijk lastig zeggen dat hun nieuwe club over het slechtste materiaal beschikt waar ze ooit mee gewerkt hebben. Maar enig realisme zou een nieuwe trainer sieren. Sommige oefenmeesters lijken zelfs volkomen van het pad af als ze het hebben over hun nieuwe baan. De hemel ligt voor de fans in het verschiet, de selectie is ondanks alles een geweldige selectie en de hele wereld is mooi. Als het seizoen straks begonnen is blijkt al snel dat trainers maar wat lullen. Hoort bij hun baan en de fans zijn er blij mee. Want wie wil niet dat hun team alle doelstellingen voor het komende jaar haalt?

Euforie
Ronald Koeman lijkt bij Feyenoord de weg volkomen kwijt. Zo ziet hij als enige een topclub, terwijl de Rotterdammers dat al jaren niet meer zijn. Eerder deze week zag de Groninger nog een uitdaging. Hij kijkt daarbij omhoog, want hij gaat de club beetje bij beetje terugbrengen aan de top. Over het degradatiespook heeft hij het niet, hoewel dat een heuse optie is in De Kuip. De grootste spelers zijn weg en geld om nieuw materiaal aan te trekken is er niet. En om de fans te plezieren voegt de nieuwe grote man er aan toe dat de men dit jaar meer kan juichen. Zo hoort men het immers graag. Tel daarbij op dat Feyenoord dit jaar volgens hem kan verrassen en de euforie is compleet.

Co Adriaanse gooit er ook wat teksten uit die kant noch wal raken. ‘Als ik dat vooraf had geweten, had ik liever getraind’, concludeerde hij na een met vijf nul gewonnen oefenpot. Hij doelde op de vijf blessures die zijn FC Twente aan het duel overhield. Oefen dan niet. Want iedereen weet dat oefenwedstrijden een groter risico met zich meebrengen. Adriaanse weet dat ook. Bovendien, als iedereen vooraf weet of hij de loterij gaat winnen dan kunnen we die loterijen beter afschaffen.

Vervelende vent
In Eindhoven doet trainer Fred Rutten een duit in het zakje. Die ziet de bij Ajax als vervelende vent afgeserveerde El Hamdaoui als dé oplossing voor dit seizoen. Een heuse toevoeging aan het elftal, zo oreert de man. Dat zal het publiek leuk vinden. PSV en Ajax kunnen al lastig door één deur en op afdankertjes uit Amsterdam zit al helemaal niemand te wachten. Hoe Rutten denkt met de arrogantie van de spits om te gaan vertelt het verhaal niet.

Nog even en we gaan weer voetballen. En dan lullen de trainers weer net zo dom als nu. Alleen zij hebben er verstand van en de rest van de wereld is dom. Tot het echt slecht gaat en ze met een flinke afkoopsom naar huis worden gestuurd. Want zo gaat dat in het voetbal, waar geld belangrijker is dan de gelul van de trainer.