Weekend Wrap-Up: Week 43

29-10-2012 09:00

Elke maandagochtend een overzicht van wat er dit weekend is gebeurd op sportgebied. Met een enorme focus op Nederland. Waarom? Nou ja, omdat er .nl in onze URL staat. Dit weekend trad de winter in.

IJs
Niet alleen de klok ging naar wintertijd, ook de wintersporten zijn nu echt begonnen. De traditionele opening van het Nederlandse schaatsseizoen is de IJsselcup in Deventer. Een traditie die al sinds 1962 bestaat. Vanaf dit weekend is het dus begonnen. Tot de lente zitten we bijna elk weekend rondetijden te noteren. Te luisteren naar Herbert Dijkstra. Ons beklagen over de selectiemethode van de KNSB.

De IJsselcup dus. Lang niet alle toppers deden mee, maar cultheld Bob de Jong kon weer een overwinninkje op zijn conto bijschrijven. Verder veel namen die we de rest van het seizoen waarschijnlijk niet te zien gaan krijgen. Ene Lucas van Alphen won de 1000 meter bij de mannen bijvoorbeeld. Iemand die als alle toppers er bij zijn misschien net bij de eerste tien van Nederland hoort. Dus we gaan uit de uitslagen maar even geen conclusies trekken.

Op de kleinere ijsbaan werd dit weekend ook gereden en nu zijn er drie shorttrackers genomineerd voor de Spelen van over meer dan een jaar in Sotsji. Sjinkie Knegt is die nummer drie.

Modder
Na de juichstemming van vorige week viel de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Pilsen een beetje tegen voor de Nederlanders. Ja, Mathieu van der Poel won de juniorenwedstrijd in de modder, maar Lars van der Haar kon zijn tweede plaats geen gevolg geven. Hij kwam als een van de laatsten binnen. Bij de vrouwen pakte Sanne van Paassen nu de vierde plek na haar overwinning van vorige week. Volgende keer beter!

CC-foto: hans s