Doneer aan TPO
 

Johan Cruijff wordt Buddha

En negen andere voetbalzaken voor tijdens een romantisch diner

Door: , 16:06, 03 juni 2013

En negen andere voetbalzaken voor tijdens een romantisch diner

De dagelijkse voetbalpraat, onmisbaar voor een romantisch diner met goede vrienden. Vandaag een cursus journalistiek van La Gazetta dello Sport, advies van Ruud van Nistelrooij, studiemateriaal voor fotografen en een lieve Johan Cruijff. “Aardig zijn helpt ons uit de recessie.”

Mourinho coach Chelsea

Ja, het is officieel. Ron Gourley, algemeen directeur van The Blues, zegt: “He is our number one choice.” Na bijnamen als The Special One en The Only One, is hij nu dus The Number One. Mourinho tekende een contract tot 2017 bij de club waar hij in de periode 2004-2007 ook al trainer was. Nog eens Gourley: “Hij was en blijft een enorm populair figuur en iedereen ziet er erg naar uit om met hem te werken.”

Van Nistelrooij adviseert Rooney

“Als Wayne Rooney niet volledig achter zijn verblijf bij Manchester United staat, kan hij beter vertrekken”, aldus Ruud van Nistelrooij vandaag in The Sun. De kleine Engelse spits heeft te kennen gegeven graag te vertrekken bij The Mancunians en als hij daar zin in heeft, moet-ie dat vooral doen, zegt voormalig voorhoede-collega Ruud: “Hoewel de fans het fantastisch vinden als hij langer blijft, moet hij wel volledig toegewijd zijn. Anders kan hij beter een nieuwe club zoeken.”

Nog eens Ruud

Hij heeft weer gescoord voor Manchester United. Hoe dan? Na een rush. Tijdens een vriendschappelijk wedstrijdje tussen oud-spelers van Manchester United en Real Madrid. Prima goal.

Rommendahl naar RKC

Dennis ‘Zoef Zoef’ Rommendahl keert terug in de Nederlandse eredivisie. Het 34-jarige snelheidskanon met containers ervaring (125 interlands!) komt transfervrij over van Bröndby IF, waar hij de laatste twee seizoenen actief was. Good old Dennis heeft bij RKC een contract tot 2015 getekend.

Rijkaard niet naar AS Roma

Hoe maak je nieuws? Kijk even mee: je koppelt een werkloze trainer met bekende naam aan een willekeurige club, laten we zeggen AS Roma. Dan bel je even met de zaakwaarnemer van – in dit geval – Frank Rijkaard, te weten Perry Overeem, die het verhaal natuurlijk ontkent. Conclusie: Rijkaard gaat niet naar AS Roma. Rond verhaal in de Gazetta dello Sport.

Belachelijke eigen goal

Welke verdediger schiet de bal dan ook zo hard terug op zijn keeper?

Officieel: Fotograaf leukste beroep

Week in week uit proppen honderden hesjeslenzen zich op krakkemikkige stoeltjes langs het veld. Doel: foto’s maken van de spelers. Of, leuker doel: foto’s maken van lekkere wijven op de tribune. Al-tijd leuk.  Zeker als de vrouwen uit Brazilië komen. Zie hier de twaalf redenen om fotograaf te worden.

Cruijff lost crisis op

Maestro Cruijff, de man zonder ongelijk, vindt alles vrij simpel. Hier zijn oplossing voor de recessie: “Drie keer per dag iets doen om een ander blij te maken, laten we daar als Nederlanders mee beginnen. Per maand zijn dat meer dan een miljard positieve acties.” Oké, en helpt deze boeddhistische praat ons uit de recessie? “Ja hoor, gewoon drie keer per dag aardig doen, in woord of gebaar, en ik voorspel dat we binnen drie maanden uit de recessie zijn. Kost niks.”

Knokpartij amateurvoetbal

Amateurvoetbal is ook voetbal. Althans, tijdens de wedstrijd wel. Na de wedstrijd wil het nog wel eens uit de hand lopen. Afgelopen zondag speelden Alphense Boys en Haaglandia een promotieduel en na het laatste fluitsignaal gingen spelers, coaches en supporters massaal met elkaar op de vuist. De eerste beelden zijn inmiddels verschenen. De KNVB kan een nieuw hoofdstuk aan het hoofdpijndossier “Volslagen debiele voetballers” toevoegen.

Lothar Matthäus gaat weer voetballen

Als hij één miljoen likes krijgt voor een foto op Facebook. Momenteel staat de überDuitser op 300.000 likes. Stemmen kan hier. O nee.

 
 
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace