Voetbal

FC Twente kan alsnog vergoeding vragen voor Douglas

09-07-2013 12:49

Douglas, de geboren Braziliaan maar inmiddels potentieel Nederlands international, blijft mogelijk behouden voor de Eredivisie. Niet dat Ajax of PSV de achterhoede met de robuuste verdediger denkt te versterken, maar verrassenderwijs FC Twente kan mogelijk nog een beroep op hem doen.

Contract niet formeel opgezegd

RTV Oost meldt namelijk dat doordat Douglas zijn contract bij FC Twente niet tijdig officieel heeft opgezegd, hij formeel nog steeds contractspeler is van de Tukkers. De kans dat hij daadwerkelijk zijn wedstrijden in Oost-Nederland zal afwerken is erg klein, maar in plaats van een transfervrije status heeft de club nu het recht een transfersom te verlangen voor de boomlange verdediger.

Twijfels

Tegen de regionale omroep bevestigt vice-voorzitter Aldo van der Laan dat de verdediger het heeft nagelaten om voor 15 mei op te zeggen. Ondanks een aflopend contract moet dat volgens de regels wel. De omroep schrijft dat FC Twente twijfelt of het daadwerkelijk een vergoeding zal vragen. Daar wordt een knoop over doorgehakt wanneer de situatie zich daadwerkelijk voordoet.

Afwachten

“Wij wachten wel af en handelen als het nodig is”, zegt van der Laan die er wel aan toevoegt dat hij niet te spreken is over de handelswijze van de zaakwaarnemers van Douglas. “Er waren vorig jaar meerdere mogelijkheden voor een transfer. Dat is door de eisen van die heren steeds afgeketst.”