Nederland loot Tsjechië in Davis Cup

18-09-2013 13:28

Het Nederlandse Daviscupteam is in de eerste ronde van de wereldgroep gekoppeld aan Tsjechië, zo’n beetje de zwaarst denkbare tegenstander. De titelverdediger kwam woensdag naar voren uit de loting in Londen, zo meldt ANP. Het duel staat gepland voor 31 januari tot en met 2 februari. Oranje zal moeten afreizen naar Tsjechië, dat ook de ondergrond zal bepalen.

Tsjechië won in 2012 de belangrijkste competitie van landenteams in het mannentennis en verdedigt in november in de finale de titel tegen Servië. Het team heeft met Tomas Berdych de nummer 6 van de wereldranglijst in huis. Ook Lukas Rosol en Radek Stepanek zijn vaste krachten die in de top 100 van de wereld staan.

Het Nederlandse team van captain Jan Siemerink plaatste zich afgelopen weekeinde via de play-offs voor het eerst in 4 jaar voor de hoogste klasse van de Daviscup. Oranje, onder aanvoering van Robin Haase en Thiemo de Bakker, versloeg in Groningen Oostenrijk.

Davis Cupcaptain Jan Siemerink: ‘Uit tegen Tsjechië, de finalist van dit jaar en aanvoerder van de Nations Ranking betekent een zware klus voor ons. Aan de andere kant, als team zijn we absoluut verder dan in 2009 en we willen ons graag meten met de beste landen. Met Tsjechië als tegenstander is dat een enorme uitdaging.’