Voetbal

Video: Zo fokt Henk de Jong zijn spelers op voor de Friese Derby

19-10-2014 11:30

In Friesland geldt vanaf 12.30 uur maar één ding: de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Cambuur Leeuwarden. Vorig seizoen wist SC Heerenveen thuis met 2-1 te winnen, maar als het aan Henk de Jong en zijn achterban ligt gaat dat deze keer anders. Los van de eeuwige rivaliteit tussen de Friese clubs speelt ook een externe factor een rol. De spelers van Cambuur, laat staan de supporters, zullen maar wat graag willen winnen van hun oude trainer Dwight Lodeweges.

Focus en concentratie

ThePostOnline sprak eerder deze week met de Bartholomew Ogbeche, die normaliter als een heuse priester zijn medespelers toespreekt voor een wedstrijd. Vanmiddag doet hij dat niet. “Woorden zijn niet nodig vandaag, iedereen beseft waar het om gaat. Focus en concentratie, daar wordt de wedstrijd op beslist”, zo sprak de Nigeriaan wijze woorden. Daniël de Ridder denkt dat de mensen in Leeuwarden “gekker en fanatieker” zijn dan in SC Heerenveen. We gaan het meemaken vanmiddag.

Motivatievideo

Alsof al deze facetten nog niet motiverend genoeg werken voor de spelers van Cambuur, heeft trainer Henk de Jong een motivatievideo in elkaar geknutseld die zijn mannen onderweg in een hotel zullen bekijken. De clubleiding wil de exacte video niet openbaar maken vanwege enkele ‘pikante scènes’, de hoofdmoot van de motivatievideo van Henk de Jong bestaat uit een compilatie van onderstaande beelden:

De ontvangst van supporters na de kampioenswedstrijd in en tegen Emmen. De Jong verwacht een dergelijk onthaal wanneer Cambuur vanmiddag weet te winnen:


Plus: Recente hoogtepunten van het team. BEN JIJ KLAAR VOOR DE DERBY?

Lees ook:
Reportage: Henk de Jong: ‘Ik zal nooit direct naar SC Heerenveen gaan’