Voetbal

Doodsbedreigingen voor Belgische bondscoach Wilmots waarschijnlijk afkomstig van Nederlandse vrouw

11-07-2016 10:03

De Belgische bondscoach Marc Wilmots is vlak voor de kwartfinale van dit EK met de dood bedreigd vanuit Nederland. Hij kreeg SMSjes vanuit Nederland op de dag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Wales. Omdat het feit dat een vreemde zijn telefoonnummer kent bijzonder is, wordt de politie er bij gehaald. In Nederland werd vervolgens door de politie huiszoeking gedaan in een stalkingszaak. Ene Stephan vd V. uit Veghel blijkt de eigenaar van de telefoon, zo meldt het Nieuwsblad.

‘Ik ben gehackt’

Vd V. ontkent volgens het procesverbaal de bedreigingen gestuurd te hebben, en zegt dat zijn telefoon is ‘gehackt’. Ook zou hij Wilmots nummer helemaal niet kennen. De vriendin van vd V. kent naar eigen zeggen wél het nummer van de bondscoach. Ze wilde dit aan de redactie van de Belgische krant bewijzen en liet een aantal smsjes van Wilmots aan haar zien, die evenwel vals leken te zijn.

De vrouw beweert zelf dat haar vriend achter de doodsbedreigingen zit, maar men vermoedt dat de vrouw de telefoon van haar vriend heeft gebruikt voor de bedreigingen. Verder onderzoek moet de toedracht uitwijzen. Woordvoerders van bondscoach Wilmots verklaren dat het waarschijnlijk een stalkingszaak is. “Een fantaste op zoek naar aandacht”, zo blijkt uit de berichtgeving van Omroep Brabant.