TPOok!

 
avatar
   
Formule 1

Max Verstappen valt uit tijdens Grote Prijs van de Verenigde Staten

Motormalheur wordt wonderkind fataal

Max Verstappen is zondag uitgevallen in de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Nederlandse Formule 1-coureur zette op het Circuit of the Americas in Austin de Red Bull in de dertigste ronde naast de baan na motorproblemen. Op dat moment reed hij na zijn tweede pitstop op de zesde positie. Verstappen liet aan de ploegleiding weten dat er iets aan zijn motor rammelde en harder rammelde als hij sneller wilde. Daarop probeerde hij nog de pitstraat te bereiken, maar dat lukte niet. De Nederlander blijft op 165 punten staan in het WK. Winnaar: Lewis Hamilton. Nico Rosberg tweede en Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo pakt de derde plek. 

Vlak daarvoor kende Verstappen een volledig mislukte pitstop. Hij kwam een ronde na zijn ploeggenoot Daniel Ricciardo voor de tweede keer naar naar binnen, maar het team stond daar helemaal niet klaar voor. Verstappen moest even wachten en verloor zo kostbare seconden. Via de boordradio verontschuldigde hij zich. ,,Ik dacht dat ik naar binnen was geroepen”, zei hij. Drie ronden later bleek de motor het te begeven.

De Nederlander vertrok zondag vanaf de vierde plek. Hij had een bewogen voorbereiding op de race in de VS achter de rug, nadat veel collega’s in de coureursvergadering op vrijdag felle kritiek hadden geuit op zijn rijstijl. Verstappen leek niet erg onder de indruk van alle klachten. Toch nam de Nederlander niet alle risico toen bij de start de Ferrari van Kimi Räikkönen hem voorbij ging. Ook Sebastian Vettel probeerde de Nederlander in te halen, maar de Red Bull-coureur verdedigde zijn positie succesvol.

Na de eerste serie pitstops liet Verstappen met een puike inhaalactie op Raïkkönen zien waar hij om bekend staat, aanvallend racen. Veel was die positiewinst echter niet waard, toen vervolgens eerst tijd werd verloren bij de pitstop en vervolgens de motor het begaf.

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.