TPOok!

 
avatar
   
Voetbal

Oranje mist na EK nu ook WK – 5 treffers tekort

Nederlands Elftal niet naar Rusland

Het Nederlands elftal ontbreekt volgend jaar zomer definitief op het WK in Rusland. Oranje wist Zweden wel te verslaan in de ArenA, maar de benodigde zege met minimaal zeven doelpunten verschil bleef uit (2-0).

Arjen Robben maakte voor rust beide doelpunten, de eerste uit een strafschop. De aanvoerder speelde zijn 96e en misschien wel laatste interland. Oranje eindigde door de zege in punten gelijk met Zweden. Het eerste duel tussen beide ploegen in Solna was in 1-1 geëindigd. Voor het Nederlands elftal is het jammer dat in deze WK-kwalificatie niet het onderlinge resultaat, maar het doelsaldo de doorslag geeft bij een gelijke stand.

Oranje was in beide duels veel sterker dan Zweden, dat er wel weer lustig op los scoorde tegen Luxemburg en Wit-Rusland. Het Nederlands elftal wist zich ook al niet te kwalificeren voor het laatste EK in Frankrijk.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.