TPOok!

 
avatar
   
Voetbal

Noodlijdende staatsomroep wil 900.000 euro per wedstrijd noodlijdend Nederlands Elftal betalen

NOS bereid 500.000 euro per wedstrijd bij te leggen, heeft nooit het doel om geboden geld 'eruit te halen'

De NPO zou zichzelf graag verder in de rode cijfers werken om de komende vier jaar de wedstrijden van het zieltogende Nederlands elftal te kunnen uitzenden. De NOS is volgens bronnen bereid om tientallen miljoenen te betalen voor de rechten, ook al zijn kenners het erover eens dat zo’n bod zwaar verliesgevend is. Meer dan 400.000 euro aan reclame-inkomsten per wedstrijd levert voetbal niet op, meldt De Telegraaf. Maar de kwakkelaars van de NPO lijken het niet heel belangrijk te vinden zorgvuldig met hun budget om te gaan, zo blijkt uit een reactie tegen De Telegraaf

 

“Een NPO-woordvoerder laat aan deze krant weten dat dit soort rechten altijd in overleg met de NPO worden aangeschaft, en dat het nooit het doel is om het geboden geld ”eruit te halen”

 

Dertig tot veertig keer negen ton

Tot een akkoord is het nog niet gekomen, maar de Europese voetbalbond UEFA bevestigt dat er gepraat wordt. Een eerdere veiling van de rechten liep in 2016 nog op niets uit, omdat er in de ogen van de UEFA te weinig werd geboden.

Drie ingewijden stellen dat de NOS nu alsnog zo’n 900.000 euro per wedstrijd wil betalen. Afhankelijk van de resultaten van het Nederlands elftal en het aantal oefenwedstrijden gaat het om dertig tot ruim veertig uitzendingen.

De omroep gaat niet in op vragen over het bod omdat ze de onderhandelingen over de rechten niet wil schaden.

(NOS/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.