TPOok!

 
avatar
   
Formule 1

Deceptie – Max Verstappen start in Monaco als laatste

Piloot crasht tijdens vrije training

Max Verstappen heeft zijn kansen op een goede klassering in de Grote Prijs van Monaco voor Formule 1 vergooid. De Nederlander van Red Bull belandde zaterdag in de derde vrije training in de vangrail. Zijn bolide was daardoor dermate beschadigd dat een optreden in de kwalificatie er niet inzat. Verstappen, die de tweede tijd had laten noteren achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo, moet nu zondag vanaf de laatste startpositie vertrekken.

Verstappen kwam in de derde vrije training bij de tweede chicane in aanraking met de vangrail en crashte vervolgens. Hij kon ongedeerd zijn bolide verlaten, maar er was niet voldoende tijd om de wagen te herstellen. Nadat eerst al naar buiten kwam dat er een nieuwe versnellingsbak in moest – dat al een gridstraf van vijf plaatsen voor zondag zou opleveren – bleek de auto uiteindelijk niet op tijd klaar voor de kwalificatie.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.