TPOok!

 
avatar
   
Formule 1

Red Bull stapt over van Renault naar Honda

Renstal Max Verstappen wil wereldtitel

Het Formule 1-team van Red Bull neemt na dit seizoen afscheid van Renault en gaat verder met motoren van Honda. De renstal van Max Verstappen heeft een contract voor twee jaar afgesloten met de Japanse fabrikant. “Deze overeenkomst met Honda is het begin van een nieuwe fase van Red Bull, waarin we niet alleen voor grand-prixzeges willen strijden, maar voor de wereldtitel”, zegt teambaas Christian Horner.

De Oostenrijkse renstal twijfelde lang over de keuze voor de motor. De krachtbronnen van Renault bleken de afgelopen jaren niet zo betrouwbaar en konden zich qua snelheid ook niet meten met de motoren van Mercedes en Ferrari.

De Japanners voorzien dit seizoen Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull, al van motoren. “We zijn onder de indruk over de snelle stappen die Honda bij Toro Rosso maakt”, aldus Horner. De samenwerking tussen Honda en McLaren was de voorbije drie jaar geen succes. De Britse renstal heeft Honda juist ingeruild voor Renault, dat ook met een eigen team actief is in de Formule 1.

De Red Bull’s hebben sinds 2007 de Franse motoren achterin liggen. Het was aanvankelijk een vruchtbare samenwerking, met tussen 2010 en 2013 vier wereldtitels op rij voor Sebastian Vettel en tot nu toe 57 overwinningen. Sinds de introductie van de hybridemotoren in 2014 staat Red Bull echter in de schaduw van Mercedes.

Met Honda hoopt Red Bull in 2019 en 2020 weer echt te kunnen strijden voor de wereldtitel. Daniel Ricciardo staat op dit moment vierde in de WK-stand, Verstappen zesde. “De samenwerking tussen Honda en onze beide teams heeft enorme potentie”, zegt Horner. “Honda krijgt de beschikking over enorm veel data. De ontwikkeling zal hierdoor twee keer zo snel gaan.”

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.