Doneer aan TPO
 

Een kijkje in de geest van clowntje Tom Coronel

Haal irrelevante zwetsneus Coronel van de buis en zet er een echte kenner neer

Door: , 17:06, 02 juli 2018

Haal irrelevante zwetsneus Coronel van de buis en zet er een echte kenner neer

Hoe durfden we met z’n allen kritiek te hebben op dé sportheld van Nederland? De man/jongen die de Formule 1-wereld op zijn kop zette. Twee jaar geleden won hij in Spanje als jongste coureur ooit een F1-grand prix. Hij hoefde alleen nog maar even wereldkampioen te worden…

Ongefundeerde flauwekul

Twee jaar verder. Hoge verwachtingen, maar de eerste wedstrijden van dit jaar waren rampzalig. Max Verstappen, over hem gaat het, leek het kwijt. Had vermijdbare crashes met Lewis Hamilton in Bahrein, met de Ferrari van Sebastian Vettel in China en tot overmaat van ramp met teamgenoot Daniel Ricciardo in Azerbeidzjan. Zoals aandeelhouders kritisch reflecteren op slechte jaarcijfers of voetbalsupporters op het slechte spel van hun club, ontstond er nu logische kritiek op Max en zijn soms te wilde rijstijl op de baan. Iets wat inherent is aan slechte prestaties in combinatie met hoge verwachtingen.

In het hoofd van ‘expert’ Tom Coronel bestaat deze logica niet. ‘Het gaat prima mensen. Gewoon doorlopen. Jullie zien het allemaal verkeerd. Het is zijn leeftijd.. Sterker nog: ‘crashes als deze zijn zelfs goed! Want nu praat iedereen over Max Verstappen.’ Bijna wekelijks mag Tom Coronel, die door Ziggo Sport geheel ten onrechte wordt opgevoerd als ‘F1-expert’, deze ongefundeerde flauwekul de huiskamers inslingeren. Als een blaffend waakhondje dat zijn baasje koste wat kost moet verdedigen zit Tom, met tot aan zijn ellebogen gesponsorde DHL-armen, in Max zijn holletje. Niets is te gek voor Tom. Denk eraan: wie aan Max komt, komt aan Tom!

Lavendel

Tom kan het immers weten want… o nee, Tom heeft nog nooit in de Formule 1 gereden. Tom hobbelt slechts mee in de grijze middenmoot van het WTCR-toerwagenkampioenschap. Heeft niet de kennis om over een vrij complexe sport als Formule 1 mee te praten op tv. Hij opperde zelfs met een serieus gezicht het krankzinnige idee om vader Jos Verstappen tijdens wedstrijden in Max’ oor te laten meepraten over wanneer het rustig aan kon en wanneer niet. Briljant idee Tom! Dat Jos zijn zoon op racegebied enkele jaren geleden al overgelaten heeft aan het Red Bull-team is natuurlijk maar bijzaak.

Voor eenvoudige stervelingen zonder oranje Max-bril is het simpel: als hij fouten maakt of rare dingen roept benoemen we dat en is kritiek op zijn plaats. Max wordt namelijk beoordeeld op het zijn van een goedbetaalde Formule 1-coureur. Niet op zijn jonge leeftijd. Als Max, zoals in Oostenrijk, een wereldrace rijdt, zijn loftuitingen op zijn plaats. Tom zijn brein werkt anders. Ongeacht zijn prestaties, is elke scheet die Max laat fenomenaal en van uitzonderlijke klasse. Voor Tom is deze poepgeur lavendel.

Ongeloofwaardig, chauvinistisch, en opportunistisch

Zondagmiddag 1 juli, voor en na de fraaie overwinning van Verstappen in Oostenrijk, was clowntje Coronel weer present in de Ziggo Sport-studio. Even ongeloofwaardig, chauvinistisch, en opportunistisch als altijd. Na de finishvlag greep Tom in de studio zijn momentje. Met een verbeten blik haalde hij zijn gram: ‘zie je wel, dit heb ik altijd gezegd. Max is een ruwe diamant… en iedereen die kritiek op hem had…’..de opgestoken middelvinger in de camera bleef nog net uit. Ach, wat mooi gesproken Tom. Aangrijpend. Hadden wij, de simpele zielen die er niks van begrijpen, maar eerder naar je geluisterd. Hoe hebben we zo stom kunnen zijn?

Ziggo Sport: haal deze irrelevante zwetsneus van de buis en zet er een echte kenner neer. Jan Lammers bijvoorbeeld. Rustig, redelijk en veel Formule 1-ervaring. Echte Formule 1-fans doe je daar een groot plezier mee.

 
 
   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace