TPOok!

 
avatar
     
Column

6,6 miljoen euro voor 77 dagen werk is wel degelijk een topprestatie

Het is lang geleden dat het Nederlandse voetbal zo’n positief nieuws genereerde

Frank de Boer is ontslagen als hoofdcoach van Chrystal Palace. Vier verloren wedstrijden op een rij waren genoeg voor het management van de club uit Zuid-Londen om hem zijn congé te geven. Een prestatie van formaat. De Boer heeft slechts 77 dagen gewerkt voor Palace en kan toch drie jaar lang 2 miljoen pond per jaar vangen. Ik zeg: topprestatie!

Met dit huzarenstukje overtreft Frank de Boer zijn krachttoer van vorig jaar. Toen moest hij nog 85 dagen werken voor zijn centjes. Zijn jaarsalaris lag destijds echter op slecht 1,5 miljoen euro. Dit zou het tweede en derde jaar oplopen naar 3 miljoen euro. Inter Milaan hield overduidelijk al rekening met een tussentijds vertrek. De Boer kreeg daardoor slechts een afkoopsom van 1,3 miljoen euro mee.

Maar de echte topcoaches leren bij elke job weer iets bij. Zij staan niet stil, en gaan slechts voor het allerhoogste. Met een slim opgesteld contract heeft hij zich niet met een kluitje in het riet laten sturen. Ik voel plaatsvervangende trots voor deze topprestatie van een medelander

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.