TPOok!

 
avatar
     
Column

De hamstringblessure van Usain Bolt kan de opmaat zijn naar iets moois

Zelfs Shakespeare had er geen chocola van kunnen maken

Tags:

Afgelopen zaterdag liep Usain Bolt zijn laatste sprintwedstrijd. Beter gezegd: hij hinkte zijn laatste wedstrijd. De beste sprinter aller tijden eindige zijn loopbaan in mineur. Maar voor de eeuwigheidswaarde van Bolt kan het wel eens het begin zijn van iets moois. Want hoe goed zijn prestaties verder ook zijn, zijn carrière mist de tragiek die behoort bij de echt allergrootsten. Bolt is de teflon wonderboy; alles lijkt hem te zijn aangewaaid.  De mooie jongen die ook nog eens verschrikkelijk goed kan sporten. Leuk voor Usain en zijn familie, maar zelfs Shakespeare had er geen chocola van kunnen maken.

En daarom is de hamstringblessure die Usain Bolt opliep bij zijn laatste wedstrijd wellicht de opmaat tot iets heel moois. Een eerste aanzet tot drama. Met een beetje geluk valt hij in een enorm zwart gat. Krijgen alcohol, drugs, medicijnen en depressies vat op hem. Zien we over een paar jaar via een Engelse tabloid foto’s van een verwilderde Bolt die uit vuilnisbakken eet.

Want alleen dan kan hij aanschuiven bij het illustere gezelschap van John F Kennedy, Elvis, Mohammed Ali, George Best en Maradonna.

   

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.