Doneer aan TPO
 

Ook het grote Luxemburg kan niet van Frankrijk winnen

Het goedbedoelde (en goed betaalde) amateurisme van staf en bestuurders moet snel stoppen

Door: , 8:59, 05 september 2017

Het goedbedoelde (en goed betaalde) amateurisme van staf en bestuurders moet snel stoppen

Er is al jarenlang veel kritiek op het Nederlands elftal. En niet onterecht. Er is weinig positiefs te melden de laatste tijd. De resultaten vallen tegen en de manier waarop de KNVB van bondscoach naar bondscoach hobbelt, geeft weinig vertrouwen voor de toekomst.Uiteindelijk valt en staat natuurlijk alles bij de kwaliteiten van de voetballers op het veld maar een sterke organisatie en een uitmuntende bondscoach hebben wel degelijk invloed op het eindresultaat. Het goedbedoelde (en goedbetaalde) amateurisme van de staf en de bestuurders van de KNVB wordt hopelijk op korte termijn tot stilstand gebracht. Dan hoeven we vanaf nu alleen nog maar te praten over het voetbal zelf.

Het voetbal dat de oranje leeuwen op de mat leggen, heeft namelijk wel degelijk een positief kantje. Afgelopen zondag won het Nederlands elftal namelijk met maar liefst 3-1 van het altijd moeilijke Bulgarije.Maar het meest opbeurende nieuws kwam natuurlijk uit Frankrijk. Het Nederlands elftal verloor afgelopen woensdag in Parijs maar liefst met 4-0 van het Franse elftal. Dit zorgde voor veel chagrijn bij het Nederlandse volk en de media. Maar achteraf gezien blijkt het nogal voorbarig om onze oranje leeuwen af te vallen. Want in datzelfde Parijs wisten ook de spelers van het machtige Luxemburg niet van Frankrijk te winnen. Ze verloren weliswaar niet met 4-0 maar het bloedeloze 0-0 gelijkspel geeft aan dat Frankrijk wel degelijk een zeer moeilijke tegenstander is.Laten we deze bemoedigende analyse gebruiken om weer als een man achter oranje te gaan staan.

En laten we hopen dat we in de toekomst niet al te vaak tegenstanders van het niveau Luxemburg hoeven te spelen. Want dan maken we geen schijn van kans.

 
 
 

Steun direct Ralph Posset

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties