TPOok!

 
avatar
   
Sport

Dillier houdt stand in Route de Sud

Tags: ,

NOGARO (ANP) – De Zwitserse wielrenner Silvan Dillier heeft de 41e editie van de Route du Sud op zijn naam geschreven. De leidende positie van de BMC-renner kwam zondag in de vierde en laatste etappe niet meer in gevaar. Dillier moest weliswaar een minieme voorsprong van slechts één seconde op Richard Carapaz verdedigen, maar de renner uit Ecuador deed in de rit van Gers-Astarac naar het racecircuit Paul Armagnac in Nogaro geen aanval meer op de rode leiderstrui.

De dagzege ging naar de Nieuw-Zeelander Tom Scully, die zijn ploeg Cannondale-Drapac het tweede succes op rij bezorgde. Scully maakte onderdeel uit van de kopgroep die op het racecircuit ternauwernood uit de greep van het jagende peloton bleef. Een dag eerder had de Franse klimmer Pierre Rolland van Cannondale de koninginnenrit over de befaamde Col du Tourmalet naar skistation Gavarnie-Gèdre in de Pyreneeën gewonnen.

Dillier eindigde in die rit als vijfde en hield de schade ten opzichte van Carapaz, die als derde over de streep was gekomen, precies genoeg binnen de perken om de leiderstrui voor zich op te eisen. De Zwitser treedt in de voetsporen van de toprenners Nairo Quintana en Alberto Contador, die de Route du Sud de afgelopen twee jaar hadden gewonnen. De 26-jarige Dillier vierde de eerste rondezege uit zijn carrière.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.