TPOok!

 
avatar
   
Sport

Kontaveit pakt eerste WTA-titel in Rosmalen

Tags: ,

ROSMALEN (ANP) – Tennisster Anett Kontaveit heeft zondag op het gras van Rosmalen haar eerste grote titel veroverd. De 21-jarige tennisster uit Estland schreef het Ricoh Open op haar naam, door de Russin Natalia Vichljantseva in de finale te verslaan: 6-2 6-3. Na bijna vijf kwartier tennissen kon Kontaveit haar armen juichend in de lucht steken.

De Estse volgt de Amerikaanse Coco Vandeweghe op als winnares in Rosmalen. Kontaveit is de nummer 49 van de wereld. Met de twintigjarige Vichljantseva trof ze zondag een talentvolle Russin die de 74e plek op de mondiale ranglijst inneemt. De tennisster uit Volgograd maakte veel te veel fouten om haar eerste WTA-titel te veroveren. Vichljantseva serveerde zwak en werd in beide sets twee keer gebroken door de stabiele Kontaveit, die wordt begeleid door de Nederlandse coach Glenn Schaap.

,,Ik ben zo blij'', jubelde ze op het centercourt van Autotron in Rosmalen. ,,Ik heb deze week veel zware wedstrijden gespeeld, geweldig dat ik ze allemaal heb gewonnen.''

De pupil van Schaap had in de halve finale afgerekend met de als zevende geplaatste Lesia Tsoerenko uit Oekraïne: 6-3 6-7 (0) 6-2. Vichljantseva schakelde de als vijfde geplaatste Kroatische Ana Konjuh uit (6-3 7-5).

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.