TPOok!

 
avatar
   
Sport

Martina met te veel rugwind onder WK-limiet

Tags: ,

STOCKHOLM (ANP) – Churandy Martina is als zesde geëindigd op de 100 meter bij de Diamond League in Stockholm. De 31-jarige atleet van Curaçao voldeed met zijn tijd van 10.00 aan de benodigde WK-limiet van 10.12, maar de prestatie telt niet voor WK-kwalificatie omdat er met 4,8 meter per seconde veel te veel rugwind stond.

Martina heeft nog altijd geen ticket voor de WK atletiek in augustus in Londen op zak. De 31-jarige atleet van Curaçao moet in de volgende wedstrijden die hij loopt nog een keer voldoen aan de WK-limiet van 10,12.

Andre de Grasse maakte indruk in Stockholm. De Canadees liep naar 9,69, maar ook die tijd is met te veel rugwind gerealiseerd. Het persoonlijk record van De Grasse is 9,91. Ben Youssef Meite uit Ivoorkust werd tweede voor de Jamaicaan Ryan Shields.

Shock

,,Het was een shock voor me toen ik mijn tijd zag. Ik had niet het gevoel dat ik in een vorm steek om zo snel te lopen. Ik kijk ernaar uit om deze snelle tijden op een reguliere manier te lopen'', zei een verbaasde De Grasse op de website van de Diamond League.

Op de 1500 meter liep de Keniaan Timothy Cheruiyot met 3.30,77 de beste seizoenstijd. Hij dook onder de tijd van 3.31,34 die Alsadik Mikhou uit Burundi afgelopen zondag op de FBK Games in Hengelo op de klok had gezet.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.