TPOok!

 
avatar
   
Sport

Van der Mark vierde in San Marino

Tags: ,

MISANO (ANP) – Motorcoureur Michael van der Mark is zondag in San Marino als vierde geëindigd in het WK Superbike. De Rotterdammer evenaarde op het circuit van Misano zijn beste prestatie van het seizoen. Eerder eindigde hij in Assen en het Britse Donington eveneens als vierde.

De Nederlander uit het fabrieksteam van Yamaha moest de Italiaanse winnaar Marco Melandri en Britten de Britten Jonathan Rea en Tom Sykes voor laten gaan.

Van der Mark leek zaterdag tijdens de eerste wedstrijd in San Marino nog op weg naar een zege, tot hij in de slotfase van de race werd getroffen door botte pech. Hij lag in leidende positie toen hij in de vijftiende ronde ineens de controle over zijn Yamaha verloor en onderuit ging. Door nog onbekende oorzaak ging zijn achterband in een snelle bocht ineens kapot.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.