TPOok!

 
avatar
   
Sport

‘Veilige boarding bij shorttrack verplichten’

Tags: ,

BRUSSEL (ANP/BELGA) – Een flexibele boarding met kussens moet in het shorttrack zo snel mogelijk verplicht worden ingevoerd om ernstige ongevallen tegen te gaan. Dat is de stellige overtuiging van Wim De Deyne, die namens België zitting heeft in de technische shorttrackcommissie van de internationale schaatsunie (ISU). ,,Het kan heel snel gerealiseerd zijn", betoogt hij.

Aanleiding voor zijn dringende oproep is een harde crash van de Nederlander Daan Breeuwsma afgelopen zaterdag bij de wereldbeker in Dordrecht. Hij klapte met het hoofd naar voren op de boarding. "Staat daar een vaste boarding, dan is er een groot probleem", besefte De Deyne. Nu kwam Breeuwsma er met wat pijn in de nek vanaf en kon hij zondag zelfs alweer in actie komen.

De Deyne maakt zich onder meer zorgen over de Europese titelstrijd, in januari 2018 in Dresden, enkele weken voor aanvang van de Olympische Spelen in Zuid-Korea. ,,Daar is een traditionele ijshockeyboarding. De schaatsers zijn in topvorm en de snelheden zijn zo hoog dat een dergelijke beperkte beveiliging eigenlijk onverantwoord is."

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.