TPOok!

 
avatar
   
Sport

Golfer McIlroy neemt lange pauze

Tags: ,

ST. ANDREWS (ANP/RTR) – De Noord-Ierse golfer Rory McIlroy last een lange pauze in om zijn spel naar het gewenste niveau te brengen zodat hij weer majors kan winnen. Dat liet hij weten na zijn zoveelste tegenvallende optreden van dit jaar: de 63e plaats in het Alfred Dunhill Links Championship.

De 28-jarige nummer zes van de wereld is van plan de eerstvolgende drie maanden geen toernooien te spelen en pas in januari 2018 weer terug te keren. ,,En dan ga ik proberen de beste Europese golfer ooit te worden. Het beter te doen dan Nick Faldo, die zes majors won'', aldus McIlroy, die zelf vier keer een major won: De US Open in 2011, het US PGA Championship in 2012 en 2014 en het Brits Open in 2014.

McIlroy won dit jaar geen enkel toernooi, mede door blessures. ,,Mijn laatste ronde in de Dunhill Links was een aardige samenvatting van het jaar; het was niet goed en niet slecht; middelmatig. Toch voel ik dat het veel beter kan en daar ga ik de komende maanden aan werken.''

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.