TPOok!

 
avatar
   
Sport

Kyrgios van de baan na verlies eerste set

Tags: ,

SHANGHAI (ANP) – De Australische tennisser Nick Kyrgios deed dinsdag weer van zich spreken bij het toernooi in Shanghai. In zijn partij in de eerste ronde tegen de Amerikaan Steve Johnson verloor hij de eerste set met 7-6 (5) en stapte daarna zonder opgave van reden van de baan.

Hij gaf zijn tegenstander en de scheidsrechter een hand en verdween daarna zonder een zichtbare blessure naar de kleedkamer. De Australiër haalde vorige week in Peking nog de finale, waarin hij verloor van de Spanjaard Rafael Nadal.

Een begeleider uit de staf van Kyrgios liet enige tijd later weten dat de speler was gestopt vanwege een schouderblessure. Maar er gingen ook verhalen de ronde dat Kyrgios een woordenwisseling had gehad met een toeschouwer. Hij zou zich daarover hebben beklaagd bij de scheidsrechter, maar die zou hem een strafpunt hebben opgelegd in plaats van zijn steun hebben uitgesproken. De boze Australiër zou daarna hebben uitgeroepen dat hij het helemaal zat was en hebben besloten van de baan te stappen.

Kyrgios kreeg in het verleden al een paar keer een boete voor zijn gedrag op de baan. Vorig jaar maakte hij het in Shanghai te bont door onderhands te gaan serveren in zijn wedstrijd tegen de Duitser Mischa Zverev. Hij vroeg de scheidsrechter ook om snel een einde aan de wedstrijd te maken. Hij kreeg een boete van 23.000 euro en werd voor twee maanden geschorst.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.