TPOok!

 
avatar
   
Sport

Rio-baas Nuzman langer vast

Tags: ,

RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) – Een Braziliaanse rechter heeft de hechtenis van Carlos Arthur Nuzman voor onbepaalde tijd verlengd. Dat betekent dat het onderzoek naar fraude door de baas van de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 voorlopig nog doorgaat.

De 75-jarige Nuzman wordt er onder meer van verdacht voor meer dan 2 miljoen dollar leden van het Internationaal Olympisch Comité te hebben omgekocht om de Spelen in Rio binnen te halen. Hij werd vorige week opgepakt. Het IOC heeft Nuzman voorlopig geschorst.

Nuzman is al decennialang een prominent figuur in de Braziliaanse sport. Eerst als volleyballer, later als voorzitter van de nationale volleybalbond en sinds 1995 als hoogste baas van het olympisch comité in zijn land.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.