TPOok!

 
avatar
   
Sport

Serena Williams terug in Australian Open

Tags: ,

MELBOURNE (ANP/RTR) – De Amerikaanse tennisster Serena Williams wil in januari haar titel verdedigen in de Australian Open. Dat heeft toernooidirecteur Craig Tiley gezegd. Williams nam in april zwangerschapsverlof en beviel op 1 september van dochter Alexis Olympia Ohanian jr.

,,Het is nog enkele maanden weg en uiteraard bepaalt ze zelf of ze fit genoeg is tegen die tijd, maar Serena wil in 2018 terugkeren op Melbourne Park en haar titel verdedigen. Ze is al in training'', meldde Tiley.

Williams was al in verwachting toen ze vorig jaar het Australische grandslamtoernooi won. Het was haar zevende eindzege in Melbourne en haar 23e grandslamtitel. De 36-jarige Williams zwaaide in april af als nummer één van de wereld; inmiddels is ze afgedaald naar de 24e plaats.

Prijzengeld

De organisatie heeft het prijzengeld voor de komende editie met 10 procent verhoogd naar 36,5 miljoen euro. Voor de winnaar bij de mannen ligt een cheque van 3,3 miljoen euro klaar. Bij de vrouwen krijgt de winnares 2,6 miljoen euro.

De Australian Open rekent op een sterk deelnemersveld. Naast Serena Williams hebben Novak Djokovic en Andy Murray hun deelname toegezegd. De twee spelers staan al enige tijd aan de kant vanwege blessures.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.