TPOok!

 
avatar
   
Sport

Trump ruziet verder met american footballers

Tags: ,

WASHINGTON (ANP) – De Amerikaanse president Donald Trump is de confrontatie met de provocerende profs uit de americanfootball-league NFL weer aangegaan. Hij heeft via zijn Twitteraccount aanpassingen in de belastingwetten aangekondigd onder de kreet: ,,Waarom krijgt de NFL gigantische belastingvoordelen terwijl er tegelijkertijd geen enkel respect wordt getoond voor ons volkslied, vlag en land?''

Trump ligt al een tijdje in de clinch met de NFL, omdat veel spelers voorafgaande aan de wedstrijden niet met de hand op de borst de Star-Spangled Banner meebrullen. In plaats daarvan knielen ze. Ze doen dat al een aantal maanden, als vorm van protest tegen het politiegeweld tegen vooral zwarte Amerikanen.

Volgens de Amerikaanse president is dat respectloze gedrag reden voor ontslag. Hij noemde de american footballers die knielen tijdens het volkslied in een eerdere tweet zelfs 'hoerenzonen' en riep Amerikanen op niet meer naar de wedstrijden te gaan van de NFL.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.