TPOok!

 
avatar
   
Sport

Van Poppel zevende in Turkije

Tags: ,

KEMER (ANP) – De Ier Sam Bennett heeft de openingsetappe van de Ronde van Turkije gewonnen. De wielrenner van Bora-hansgrohe was na een rit over 170 kilometer tussen Alanya en Kemer de beste in de eindsprint van een kleine groep. Een valpartij verstoorde voor het peloton de aanloop naar de finale.

De Italiaan Marco Benfatto eindigde als tweede en de Belg Edward Theuns kwam als derde over de streep. Boy van Poppel was op de zevende plek de eerste Nederlander. Voor Bennett was het zijn zevende zege dit jaar.

De Turkse rittenkoers werd om veiligheidsredenen verplaatst van het voor- naar het najaar. De Ronde van Turkije heeft dit jaar de WorldTour-status, maar er verschenen in Alanya slechts vier WorldTour-teams aan de start.

De tweede etappe gaat woensdag vanuit Kumluca van start met Bennett als leider en eindigt na 205 kilometer in Fethiye. De Ronde van Turkije wordt zondag in Istanbul afgesloten.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.