TPOok!

 
avatar
   
Sport

Van Vleuten op achtervolging bij EK baan

Tags: ,

ARNHEM (ANP) – Annemiek van Vleuten is geselecteerd voor de EK baanwielrennen later deze maand in Berlijn (19 tot en met 22 oktober). De wereldkampioene tijdrijden op de weg komt uit op de individuele achtervolging.

Van Vleuten uitte haar wens om op de baan te laten zien wat ze kan, al bij de WK in het Noorse Bergen. Bondscoach Peter Schep van de duuronderdelen aarzelde niet. ,,Annemiek is met fantastische moraal uit het wegseizoen gekomen. Ondanks dat wil ik het EK voor haar onbevangen ingaan en deze ervaring meenemen richting een mogelijk vervolg'', aldus Schep.

Elis Ligtlee ontbreekt in de grote baanploeg. Hoewel de olympisch kampioene op de keirin hersteld is van haar blessures, komt de Europese titelstrijd te vroeg. Ze richt zich op de WK volgend jaar februari in Apeldoorn. ,,Deze winter ligt haar focus op de wereldbekers en wil ze in topvorm zijn op het WK in Apeldoorn'', aldus bondscoach sprint Bill Huck.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.