TPOok!

 
avatar
   
Sport

Beukeboom doet aanval op werelduurrecord

Tags: ,

ROTTERDAM (ANP) – Dion Beukeboom gaat volgend jaar een aanval doen op het werelduurrecord dat in handen is van de Brit Bradley Wiggins. De regerend Nederlands kampioen op de achtervolging zegt dit woensdag in AD Sportwereld. Zijn poging staat gepland in augustus op de baan van het Mexicaanse Aguascalientes, op bijna 2000 meter hoogte.

Hij werd benaderd door bewegingswetenschapper Jim van den Berg, die na het verzamelen van allerlei data in Beukeboom de ideale werelduurrecordrenner zag. Beukeboom werd daarna enthousiast. ,,Ik heb niet de illusie dat ik een betere wielrenner ben dan Wiggins. Maar ik weet ook dat Wiggins zijn record reed onder omstandigheden die niet ideaal waren´´, aldus Beukeboom. ,,De laatste jaren ben ik vaak net tekort gekomen, op de weg en op de baan. Maar als ik eerlijk ben, is dit waar ik precies goed in ben: gewoon een uur lomp hard trappen.´´

Het record van Wiggins staat op 54 kilometer en 526 meter.

 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.